Engagemang

Vi på Hässlehem vill att du ska trivas både hos oss och i Hässleholms kommun. Som ett led i detta sponsrar vi olika aktiviteter, föreningar och positiva verksamheter inom kommunen.

Varje år sponsrar Hässlehem ett tiotal olika idrottsklubbar, ideella föreningar och övriga föreningar som vänder sig till boende hos oss. Våra samarbeten med aktörer inom dessa områden ska leda till aktiviteter i våra bostadsområden, exempelvis att ge barn och ungdomar möjlighet till positiva alternativ på fritiden. Målen med samarbetena är att öka tryggheten och trivseln för de som bor hos oss.

Är ni en förening som vill samarbeta med oss? Då är ni välkomna att höra av er till oss!

Vi har adopterat bin!

Vi på Hässlehem engagerar oss i stort och smått – det tycker vi ligger i allmännyttans ansvar. Förutom att sponsra idrottsföreningar och verksamheter har vi även adopterat bin. Visste du att var tredje tugga mat vi tar är tack vare bina? Binas pollinering är nämligen en livsviktig del i matproduktionen och för den biologiska mångfalden, något som projektet Adopt a bee har tagit fasta på.

Adopt a bee syftar till att öka antalet bin i samhället och även bidra till att sprida kunskap om den viktiga binäringen. Adopt a bee, som drivs av Stina Lindén och Sofi Holmgren, verkar i Hässleholm men är kända vida omkring för sitt fantastiska engagemang och för den goda lokalproducerade honungen.


Bisysslor

Under våren 2013 inledde vi på Hässlehem ett samarbete med Adopt a bee, bland annat i form av att vi sponsrade en hel bikupa. På så sätt fick fler bin ett hem samtidigt som de kunde fortsätta göra det som de är bäst på – att pollinera Hässleholms blommor och växter. Som tack för hjälpen har Hässlehem fått honung som hyresgästerna får del av på olika sätt.

Vill du också göra något för miljön? Gå in på Adopt a bees hemsida för att läsa om vad just du kan göra!