Grönängsskolan 5 A & 5 B

Hässlehem jobbar aktivt med miljöfrågor på olika sätt och har genom detta ett nära samarbete med Natur- och miljö boken som tar fram fina utbildnings-och handledarmaterial som elever i klass 4-6 får jobba med.

För någon vecka sedan besökte jag Birgitta Andersson tillsammans med Marie Kaliff från bokförlaget klass 5A och 5B på Grönängsskolan. Vi hade ett par härliga timmar tillsammans med klassläraren Benita Toxi som gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med sina elever när det gäller miljöfrågor, det var så härligt att få uppleva deras engagemang och kunskap kring detta ämne.

Vi fick många bra tips på hur man sorterar sina sopor som finns i vår hemmiljö. Eleverna gav även tips på energismarta lösningar i hemmen.

Marie hade gjort en tävling med eleverna utifrån temat ”följ med mig hem” där de fick 1 poäng för varje tips på hur man tar vara på vår miljö på bästa sätt i hemmet och tillsammans fick de 50 poäng plus ett varsitt diplom med texten ”En sann miljövän”.

Det är en förmån att få lyssna och se hur engagerade och kunniga eleverna är vilket båda gott för vår miljös framtid.

Jag och Marie säger ett stort tack till Benita Toxi och klass 5A och 5B på Grönängsskolan, Ni är jätteduktiga och fortsätt jobba så bra tillsammans.    

 

 

 

 

 

 

Foto: Daniel Larsson