Nyinflyttad

Välkommen som hyresgäst hos Hässlehem! Här på hemsidan hittar du information som kan vara bra för dig att veta, allt för att ditt boende ska bli så tryggt och trivsamt som möjligt.
Har du precis tecknat kontrakt på en lägenhet eller ska du flytta in i ditt nya hem? Då är det en del saker som du ska tänka på!

Ditt kontrakt


Tänk på att ditt kontrakt är en originalhandling som du ska ta väl vara på.

Tillträde till lägenheten


Du har tillträde till din lägenhet från och med den första kontraktsdagen kl. 14.00, om inget annat är överenskommet. Kontraktsdagen är oftast den första dagen i en kalendermånad, exempelvis 2017-03-01.
Om kontraktsdagen är en lördag, söndag eller annan helgdag har du tillträde till din nya lägenhet nästkommande vardag kl. 14.00.

Anmärkning på besiktning eller städning


När du har flyttat in i din lägenhet ska du gå igenom besiktningsprotokollet. Om du har anmärkningar på besiktningsprotokollet ska du anmäla detta till Bobutiken inom sex (6) dagar för att få det åtgärdat. När det gäller anmärkningar på flyttstädningen ska du meddela detta inom 24 timmar.

Om du inte anmäler en anmärkning i samband med inflyttning blir du skyldig att åtgärda anmärkningen när du flyttar ut.

Betalning av hyra


Innan du flyttar in i din lägenhet får du avier så att du kan betala din hyra. Du kan välja att betala din hyra via autogiro.

Hushållsel


I samband med att du tecknar kontrakt med Hässlehem gör vi en anmälan till EON om att du flyttar in så att det finns hushållsel i din lägenhet. Du kan välja att ha avtal med ett annat elbolag. Om du inte gör ett eget val kommer du att ha ett avtal med EON.

Kabel-TV och bredband


Du hittar aktuella uppgifter om kabel-TV och bredband på anslagstavlan i ditt trapphus om du bor i ett flerfamiljshus. När det gäller bredband får du teckna ett eget abonnemang.

Hemförsäkring


När du flyttar in i din lägenhet är det viktigt att du har en hemförsäkring. En hemsförsäkring skyddar dig vid eventuella skador på ägodelar i lägenheten, i källarförråd och andra gemensamma utrymmen som exempelvis tvättstugor. Kontakta ett försäkringsbolag för att få mer information om olika typer av hemförsäkringar