Trygghetsboende 70+

För dig som har fyllt 70 år erbjuder Hässlehem trygghetsboende. På ett trygghetsboende bor du i en vanlig lägenhet med ökad tillgänglighet. Du tar hand om disk, tvätt, städning och matlagning precis som vanligt. Om du har hemtjänst eller andra tjänster kan du fortsätta att ha den servicen på trygghetsboendet.

På ett trygghetsboende finns gemensamma lokaler där du och dina grannar kan umgås. Du kan även använda lokalerna när du har familj eller vänner på plats. Det finns även en trygghetsvärd på plats under en del av dagen. Trygghetsvärden ansvarar för den sociala gemenskapen i huset och ska uppmuntra till aktiviteter. Du väljer själv hur mycket du vill delta i olika aktiviteter.

Hässlehem har två trygghetsboenden; ett på Hantverkaregatan 2 med 30 lägenheter och ett på Borggårdsgatan 8 med 72 lägenheter.

Läs mer om våra trygghetsboende nedan.

 

Borggårdsgatan

På Borggårdsgatan 8 ligger trygghetsboendet Pärlan. Det centrala läget ger dig närhet till utbyggd service. På behändigt avstånd har du livsmedelsbutik, centrumhandel, vårdcentraler, Hässleholms kulturhus och natursköna Hässleholmsgården. Här bor du som har fyllt 70 år och som värderar gemenskap med dina grannar.

De ljusa och moderna lägenheterna har ett stort och rymligt kök, öppen planlösning samt badrum med tvättmaskin och torktumlare. Värme, vatten och el ingår i hyran. Till varje lägenhet hör en stor balkong där det finns plats för både trädgårdsmöbler och odlingshörna.

Borggårdsgatan 8

Hantverkaregatan 2

Ett stenkast från centralstationen i Hässleholm ligger Hantverkaregatan 2, alldeles intill Kaptensgatan där Hässlehem också har fastigheter. De två husen omges av en lummig utemiljö. Här bor du med gångavstånd till centrum med bland annat vårdcentraler, apotek, butiker, bibliotek och kulturhus.

Här ligger ett av Hässlehems två trygghetsboenden. Det sju våningar höga huset har moderna och ljusa lägenheter. Varje lägenhet är utrustad med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Här bor du som har fyllt 70 år och som högt värderar gemenskap med dina grannar.

Hantverkargatan 2