Våra områden

Bjärnum

Knappt två mil nordväst om Hässleholm ligger Bjärnum. Byn har med sina cirka 2 400 invånare en väl utbyggd service med bland annat förskolor och skolor (årskurs 0-9), butiker, bank, post, vårdcentral och flera idrottsanläggningar. Det finns bra förbindelser med tåg och buss. Här finns två kommunala äldreboenden och även ett populärt badhus. I Bjärnum finns Musikteaterskolan som är vida känd runt om i landet. Här bor du som vill ha stor gemenskap och vacker natur inpå knuten.

 

Hässleholm

Hässleholm är centralorten i Hässleholms kommun. Det strategiska läget gör att staden är ett nav i Öresundsregionen vilket bidrar till ständig utveckling. Med ett stort utbud av service och shopping, café och restauranger, förskolor och skolor är Hässleholm perfekt för dig som vill ha ett naturnära småstadsliv. Här finns även ett populärt kulturhus som ligger mitt i centrum. Den väl utbyggda kollektivtrafiken gör att du alltid har nära till storstäder som Lund, Malmö, Helsingborg och Köpenhamn.

 

Hästveda

Hästveda är byn med cirka 1 600 invånare som ligger två mil norr om Hässleholm. Du som bor i här har närhet till god service i form av butiker, vårdcentral, bank, post och idrottsanläggningar. Hästveda är omgivet av vacker natur och den populära Lursjön.

 

Sösdala

Cirka två mil söder om Hässleholm ligger Sösdala. Byn är med sina cirka 1 700 invånare i utvecklingsfasen, mycket tack vare goda förbindelser i form av Pågatåg som går på rälsen mellan Malmö och Kristianstad. I Sösdala har du tillgång till god service. Här finns bland annat skola som undervisar årskurs 0-9, butiker, vårdcentral, bank, post, simhall och idrottsanläggningar.

 

Tyringe

Cirka 12 kilometer väster om Hässleholm ligger Tyringe. Byn är med sina 4 600 invånare ett växande samhälle, mycket tack vare de bra tågförbindelserna. I Tyringe finns väl utvecklad service med barnomsorg, skola som undervisar årskurs 0-9, butiker, bibliotek, banker, post och vårdcentral. Här finns även det populära Tyrs Hov med ishall, simhall och sporthall samt Tyringe kurhotell som tidigare var ett omtalat resmål för rekreation.

 

Vinslöv

I vackra omgivningar, 12 kilometer öster om Hässleholm, ligger Vinslöv. Med sina 3 600 invånare har Vinslöv en väl utvecklad service med barnomsorg, låg-, mellan- och högstadieskola, idrottsanläggningar, butiker, vårdcentral, bank och post. I Vinslöv ligger även ett populärt friluftsbad. Byn har bra tågförbindelser.

 

Vittsjö

Mellan Hässleholm och Markaryd ligger idyllen Vittsjö med sina cirka 2 600 invånare. Med vacker natur, många sjöar och en luft som är känd för sin renhet är Vittsjö en trivsam rekreationsort. I Vittsjö finns service som butiker, förskola och skola (årskurs 0-6), vårdcentral och bank. Byn har även bra buss- och tågförbindelser. Strax öster om byn ligger en vackert belägen golfbana. I Vittsjö finns en modern idrottsanläggning för friidrott samt för fotboll på allsvensk nivå.