Så här fungerar vår bostadskö

En kvinna sitter på en bänk tillsammans med två hundar och tittar ut över sjön

Det ska vara enkelt att söka en bostad hos oss - nedan förklarar vi steg för steg hur du går tillväga. Samtliga lägenheter publiceras på vår hemsida under "Ledigt just nu" och finns tillgänglig i fem dagar. Notera nödvändiga intyg längre ner på sidan. Vid eventuella frågor kontaktar du enkelt Bobutiken så hjälper de dig. 

 

För att kunna söka en lägenhet hos Hässlehem måste man registrera sig i vår bostadskö. Detta gör du här. När man har registrerat sig som sökande kan man anmäla intresse på en eller flera lediga lägenheter.

Det går inte att lämna något generellt svar förrän du anmäler intresse via Mina Sidor på en specifik lägenhet och sista ansökningsdagen har passerat. Köplatsen varierar på varje lägenhet beroende av om någon med högre kö poäng också anmält intresse för lägenheten. För varje dag man är registrerad i vår bostadskö får man 1 köpoäng.

När man har sökt en lägenhet går vi igenom din ansökan. Din ansökan ska uppfylla krav inom ramen för vår uthyrningspolicy och våra uthyrningsregler, som finns att läsa på vår hemsida.

Lediga lägenheter publiceras ut på vår hemsida så man kan anmäla intresse. Detta måste man göra under publiceringstiden som är 5 dagar. När publiceringstiden passerat behandlar vi ansökningarna.
De som har högst köpoäng, en fullständig ansökan samt är godkänd i vår kreditbedömning får erbjudande om lägenhetsvisning. Kontaktuppgifter finns i erbjudandemejlet man får från oss.

Mina Sidor kan du också kontrollera om du har mottagit ett erbjudande. I erbjudandet finns angivet ett sista svarsdatum. Det är av betydelse att du använder mina sidor för att besvara med JA/NEJ före det angivna sista svarsdatumet i erbjudandet. Annars kommer erbjudandet att övergå till nästa sökande.

Om du har tackat JA till erbjudandet och har högst köpoäng kommer du att få ett mejl med information om att kontakta Bobutiken för hantering av ditt kontrakt. Du kan även se på Mina Sidor om det är du som har fått kontraktet.
Intyg


Inom fem dagar efter att du fått detta mail behöver du skicka in intyg som styrker din inkomst, annars behandlar vi inte din ansökan. Intygen är giltiga i sex månader, därefter behöver du skicka in intyg på nytt.

Vilka intyg behöver vi?
- Anställningsavtal samt senaste lönespecifikationen

- Vid tidsbegränsad anställning/timanställning behöver vi även intyg på      medlemskap i A-kassa

- Beslut från Försäkringskassan på din ersättning

- Godkänd boendekostnad från Hässleholms kommun

Du som är ålderspensionär behöver inte skicka in något intyg.

Intygen går att skicka digitalt till bobutiken@hasslehem.se, eller lämna intyget i vår brevlåda som finns till höger om vår entrédörr.

 

 
 

 Observera!

Du måste logga in på Mina Sidor en gång om året för att behålla dina poäng.