Nycklar och taggar

Ett nyckelknippe ligger på ett vitt bord

Till din lägenhet får du vanligtvis tre nycklar. Nycklarna går även till gemensamma utrymmen såsom källare och tvättstuga. 

 

I många av Hässlehems fastigheter har vi så kallat taggsystem. En tagg är en liten plastbricka som är kodad att öppna entré- och källardörr där just du bor. Du som bor i en fastighet med taggsystem får tre taggar vid inflyttning.

I en del fastigheter har vi system för tubnyckel. Det innebär att Hässlehem inte har någon huvudnyckel till din lägenhet. Istället har du som hyresgäst en liten tub på insidan av din lägenhetsdörr där du lägger nyckeln om du ger din tillåtelse att fastighetsskötaren får gå in i din lägenhet vid exempelvis en serviceanmälan.

 

Borttappade nycklar och taggar

Om du tappar bort en lägenhetsnyckel ska du genast kontakta Bobutiken. Vi gör då ett cylinderbyte åt dig vilket innebär att du får nya nycklar till din lägenhet. Du står själv för kostnaden vid ett cylinderbyte.

Om du skulle tappa bort en tagg vänder du dig till Bobutiken för att få din tagg spärrad. Du får sedan en ny tagg som du betalar kostnaden för.Omslaget på en broschyr med höghus på framsidan
Du hittar mer information i vår broschyr "Hej! Välkommen till oss."