Våra områdenBjärnum

Knappt två mil nordväst om Hässleholm ligger Bjärnum. Byn har en väl utbyggd service med bland annat förskolor och skolor, ett brett serviceutbud och flera idrottsanläggningar. Det finns bra förbindelser med tåg och buss. Här finns även ett populärt badhus. I Bjärnum finns Musikteaterskolan som är vida känd runt om i landet.

Här bor du som vill ha stor gemenskap och vacker natur inpå knuten. 

Läs mer på Hässleholms kommuns hemsida

Läs mer om BjärnumHässleholm

Hässleholm är centralorten i Hässleholms kommun. Det strategiska läget gör att staden är ett nav i Öresundsregionen vilket bidrar till ständig utveckling. Med ett stort utbud av service och shopping, café och restauranger, förskolor och skolor är Hässleholm perfekt för dig som vill ha ett naturnära småstadsliv. Här finns även ett populärt kulturhus som ligger mitt i centrum.

Den väl utbyggda kollektivtrafiken gör att du alltid har nära till storstäder som Lund, Malmö, Helsingborg och Köpenhamn. 

Läs mer om HässleholmHästveda

Hästveda är byn som ligger två mil norr om Hässleholm. Du som bor här har närhet till god service i kombination med ett naturnära läge som möjliggör både rekreation samt ett enkelt vardagsliv.

I Hästveda ligger även den populära Lursjön. 

Läs mer på Hässleholms kommuns hemsida

Läs mer om Hästveda


Sösdala

Cirka två mil söder om Hässleholm ligger Sösdala. Byn är i utvecklingsfas, mycket tack vare goda tågförbindelser. I Sösdala har du tillgång till god service som underlättar för både vuxna och barn. Skola och förskola samt flera serviceinrättningar möjliggör och underlättar ditt boende. 

Läs mer på Hässleholms kommuns hemsida

Läs mer om Sösdala


Tyringe

Cirka 12 kilometer väster om Hässleholm ligger Tyringe. Byn är ett växande samhälle, mycket tack vare de bra tågförbindelserna. I Tyringe finns väl utvecklad service med barnomsorg, skola, butiker och övriga serviceinrättningar.

Här finns även det populära Tyrs Hov med ishall, simhall och sporthall samt Tyringe kurhotell som tidigare var ett omtalat resmål för rekreation. 

Läs mer på Hässleholms kommuns hemsida

Läs mer om TyringeVinslöv

I vackra omgivningar, 12 kilometer öster om Hässleholm, ligger Vinslöv. Orten har en väl utvecklad service med barnomsorg, skolor, idrottsanläggningar, butiker samt övriga serviceinrättningar.

I Vinslöv ligger även ett populärt friluftsbad. Byn har bra tågförbindelser. 

Läs mer på Hässleholms kommuns hemsida

Läs mer om VinslövVittsjö

Mellan Hässleholm och Markaryd ligger idyllen Vittsjö. Med vacker natur, många sjöar och en luft som är känd för sin renhet är Vittsjö en trivsam rekreationsort. I Vittsjö finns service som butiker, förskola och skola samt övriga serviceinrättningar. Byn har även bra tågförbindelser.

Strax öster om byn ligger en vackert belägen golfbana. I Vittsjö finns en modern idrottsanläggning för friidrott samt för fotboll. 

Läs mer på Hässleholms kommuns hemsida

Läs mer om Vittsjö