Våra bästa tips för behagligt klimat i din lägenhet

Kvinna i klänning som dukar bordet

Ritning över ett rum med instruerande notiser

Tips när du upplever att lägenheten är för kall

Värmen justeras automatiskt när det blir kallare ute. Det innebär att det är temperaturen ute som styr. Under våren och hösten, som har kalla nätter och varmare dagar, kan det ibland ta en stund innan systemet hittar rätt balans. Då kan du uppleva att det blir lägre temperatur i lägenheten, men systemet reglerar detta på någon dag. Ett kallt element behöver inte betyda att det är något fel, det är temperaturen i rummet som är viktig. 

Som hyresgäst hos Hässlehem kan du till viss del själv reglera temperaturen i din lägenhet via termostaten på elementen. Den maximala temperaturen är dock satt till 20-21 grader. Det är den värmekomfort som ingår i din hyra. Temperaturen ska mätas på en innervägg i ögonhöjd minst 1.5m från yttervägg.

Ventilation och ventiler

För att få ett så bra inomhusklimat som möjligt är det viktigt att du har ventilerna i lägenheten öppna. Är ventilerna stängda eller tilltäppta tar sig luft in genom brevinkast eller som kallras genom fönstren. Då har elementen svårt att värma upp den typen av luftinsläpp vilket gör att du vintertid kan få en lägre inomhustemperatur än nödvändigt.

Läs mer: Bo hos oss - Temperatur & ventilation


Frostig gren med röda bär